Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amikor irigy lettem a románokra
  2015-11-11 21:09:16, szerda
 
 
Amikor irigy lettem a románokra
2015. november 09. - Kovács Olivér

Elnézegetem a híreket az utóbbi időben, és sárgulok az irigységtől. Nem egyszer, nem kétszer, az utóbbi időben szinte folyamatosan, szinte bármilyen témában is olvasok hírt Romániából. Valami megváltozott arrafelé az utóbbi években, méghozzá piszok látványosan. Az egymás utálására alapot adó közös történelmünk után már maga a ,,román" szó is telítődött válogatott negatív többletjelentésekkel. Valamennyinek közös nevezője az az összekancsintós, félmosolyos, köztudatban forgó elképzelés, hogy mi, magyarok valamiképpen fejlettebbek, kulturáltabbak vagyunk náluk. Hát, a dolog úgy fest, hogy nem vagyunk. Ha voltunk is, változatos területeken lettünk egyértelműen leelőzve.

tunt_buk_sz_b.jpg

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem csak ők előztek meg, a régió éllovasából sereghajtók lettünk, és a lemaradásunk nem csökken, inkább nő, de maradjunk most csak Romániánál. Az utcákon mostanság több tízezres tömeg követel változást, a teljes politikai elitre nézve. Nem úgy tűnnek, mint akik egy kis rezsicsökkentéstől, vagy a bevándorló-apokalipszissal való ijesztgetéstől meggondolnák magukat. Nem tudni még, hogy mi lesz ennek a vége, de bizakodom, és a legjobbakat kívánom nekik ahhoz, hogy megtisztítsák az országukat a magát többszörösen lejáratott, korrupt politikai elittől.

Hogy jutottak el idáig? Mi állhatott a háttérben? Mik voltak azok az események, intézkedések, a többségi társadalomban egyaránt elfogadott értékek, amik eredőjeként idővel létrejöhetett ez a sok szép eredmény? Amelyek koronája az lehet, ha a korrupt elitet is sikerül megtisztítani, ezzel kvázi garantálva, hogy a megindult pozitív folyamatok csak tovább erősödnek? Nos, erre a kérdésre egészen biztosan nincs rövid válasz. Valószínűleg hosszú sem, ami teljesen egyértelmű lenne. Mégis, van valami, amit nem tudok nem észrevenni, mert rengetegszer találkoztam velük a hírekben, és úgy gondolom, kulcsszerepet játszanak a jelen történéseiben - egy intézmény, amire a leginkább irigy vagyok.

Ők pedig a román Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). Egy pártok és kormány felett álló, független intézmény a legjobb ügyészekből azért, hogy felszámolja a korrupciót, méghozzá a legmagasabb körökben is. Főügyészükkel az Átlátszó jelentetett meg egy interjút még augusztusban, én ott találkoztam velük először. Szerelem volt első látásra, ahogy mondani szokás. Érdemes utánanézni a történetüknek: voltak ők is a rivális politikus bérencei, a nyugat érdekeinek ügynökei, stb., csak aztán kiderült, hogy tényleg senki nincs biztonságban előttük, aki sáros, bárhová is húzzon. Igazi nagyvadakat ejtettek már el: az őket létrehozó Traian Băsescu testvére, egy hivatalban lévő pénzügyminiszter, Bukarest főpolgármestere, és most Victor Ponta miniszterelnök is az ő általuk elindított eljárás miatt kényszerült lemondásra. Egy pilanatra hunyjuk be a szemünket, és képzeljük el ezeknek az embereknek az itthoni megfelelőit rabláncon... Nem semmi, ugye? Ha élőben látnám, 10 méteres körben mindenkit meghívnék pezsgőzni az utcán.

Egy ilyen úgy kéne itthonra is, mint egy falat kenyér. Senki nem várhatja, hogy a mindent átszövő, korrupt mocsok magától eltűnik. Senki sem várhatja, hogy a meglévő rendszerekben ne folyjék el a pénz úgy, hogy minden állami költés eredménye drága, gagyi, többnyire szükségtelen hülyeség, és az egyetlen nyertese a döntéshozó haverja. Ahogy a románoknak, úgy nekünk is szükségünk van arra, hogy kérlelhetetlen szigorral lépjünk fel a korrupció ellen, amelynek csak egyik eszköze az átlátható rendszerek megteremtése - ami lassú, körülményes folyamat, és önmagában nem is feltétlenül elégséges. Kell, hogy legyen egy független szerv, amelyik nem fél felrúgni azt a tetejétől a talpáig rohadt status quo-t, aminek nem szent semmi, ha a saját zsebének töméséről van szó. Amelyiknél, hogyha valamilyen ügy robban, akkor azt nem lehet eltusolni.

Ne legyenek kétségeink: az, hogy most több tízezer ember tüntet az utcákon Bukaresten, nem jött volna létre, ha a DNA nem terelné libasorban, egymás után, nap mint nap a bíróság elé a korrupt politikuskat. Az ilyen düh, és a belőle fakadó akarat, hogy ezen a minden határon túlmenően gyalázatos helyeten változtatni KELL, lassan épül fel, folyamatos megerősítést igényel, napi szintű, tudatos tapasztalatot. Az, hogy az MSZP belebukott a korrupcióba, a Fidesz pedig még nem, nem azért van, mert az utóbbi kevésbé lenne korrupt. Francokat. Azért van, mert amíg az MSZP alatt azért csak le-lehozta a köztévé is a Zushlag-kaliberű ügyeket, addig a Fidesz szinte teljes mértékben felszámolta az ilyen jellegű kontrollokat (is) maga felett. MTV híradó van minden tévében, kormánykritikus média meg nincs. A bíróságokat, főügyészeket begyűrték a farpofáik alá. Nincs olyan valaki, akinek a szava súllyal bír, és minden nap, mindenki fülébe eljutó módon világgá kürtöli: ezek meglopnak téged. Amikor volt (pl.: RTL klub), az egyből meg is látszott, de még ott is lehetett mondani, hogy csak a gonosz multi kapar és hazudozik, mert fáj neki az adó. Egy DNA-kaliberű intézménynél nem lehet.

Kell nekünk egy ilyen saját DNA, mert amit el lehet vele érni, az egy földindulással ér fel. Ahhoz pedig, hogy legyen, kell egy párt, amelyik a parlamentben ezt beterjesztheti, amelyiknek az emberek bizalmat szavaznak, elegendő erővel ruházzák fel, hogy keresztül is nyomja a döntést a páni félelemmel reagáló ellenálláson (ne legyenek kétségeink, hogy megmozdulna a hangyaboly valamennyi parlamenti pártnál). Ígérem, meg fogom tenni, ami tőlem telik (és ezúton is üzenem az érdeklődőknek, hogy a segítség továbbra is elkél a munkában, szóval csak bátran), hogy a PKP ilyen párt legyen. Hogyha az intézmény létrejön, és magam is jelen leszek, azt mondhassam az élére kinevezett főügyésznek: ne fogd vissza magad, és mutass példát, sokan számítanak rád. Ha pedig a mi kormányunkban találsz valakit, aki sáros, azért év végén dupla bónusz jár. ;)


http://pkpkozosseg.blog.hu/2015/11/09/amikor_irigy_lettem_a_romanokra?fb_action_i ds=544673119016729&fb_action_types=og.recommends
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pénzügyminiszter, korrupcióellenes, apokalipszissal, főpolgármestere, összekancsintós, kormánykritikus, kérlelhetetlen, beterjesztheti, kulturáltabbak, földindulással, ijesztgetéstől, miniszterelnök, történéseiben, társadalomban, rendszerekben, tapasztalatot, főügyészükkel, létrejöhetett, kulcsszerepet, kormányunkban, megtisztítani, érdeklődőknek, történetüknek, valamennyinek, megtisztítsák, fejlettebbek, intézménynél, főügyészeket, történelmünk, parlamentben, valamiképpen, biztonságban, augusztusban, szükségtelen, többszörösen, valószínűleg, utóbbi időben, utóbbi években, egymás utálására, igazsághoz hozzá, régió éllovasából, utcákon mostanság, teljes politikai, legjobbakat kívánom, magát többszörösen, többségi társadalomban, korrupt elitet, megindult pozitív, kérdésre egészen, jelen történéseiben, leginkább irigy, román Korrupcióellenes, Kovács Olivér, Korrupcióellenes Ügyészség, Traian Băsescu, Victor Ponta,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Sokkal bölcsebb a természet,  Alvó cica  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Mindenünk, amink van, amit sze...  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Álom  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A végzet az  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  A Gömb  Volt egy...  Paul David Tripp Április 25  S a dalok tanulsága  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  A Gömb  képre írva  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Különös!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  A hét szűk esztendő  S a dalok tanulsága  Április 22. a Föld napja,  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A végzet az  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szent György nap  William Shakespeare idézet 
Bejegyzés Címkék
utóbbi időben, utóbbi években, egymás utálására, igazsághoz hozzá, régió éllovasából, utcákon mostanság, teljes politikai, legjobbakat kívánom, magát többszörösen, többségi társadalomban, korrupt elitet, megindult pozitív, kérdésre egészen, jelen történéseiben, leginkább irigy, román Korrupcióellenes, legjobb ügyészekből, legmagasabb körökben, rivális politikus, nyugat érdekeinek, őket létrehozó, hivatalban lévő, pilanatra hunyjuk, itthoni megfelelőit, falat kenyér, mindent átszövő, meglévő rendszerekben, egyetlen nyertese, döntéshozó haverja, korrupció ellen, átlátható rendszerek, független szerv, talpáig rohadt, saját zsebének, utcákon Bukaresten, korrupt politikuskat, belőle fakadó, minden határon, utóbbi kevésbé, ilyen jellegű, szava súllyal, gonosz multi, ilyen saját, emberek bizalmat, páni félelemmel, hangyaboly valamennyi, segítség továbbra, intézmény létrejön, élére kinevezett, pénzügyminiszter, korrupcióellenes, apokalipszissal, főpolgármestere, összekancsintós, kormánykritikus, kérlelhetetlen, beterjesztheti, kulturáltabbak, földindulással, ijesztgetéstől, miniszterelnök, történéseiben, társadalomban, rendszerekben, tapasztalatot, főügyészükkel, létrejöhetett, kulcsszerepet, kormányunkban, megtisztítani, érdeklődőknek, történetüknek, valamennyinek, megtisztítsák, fejlettebbek, intézménynél, főügyészeket, történelmünk, parlamentben, valamiképpen, biztonságban, augusztusban, szükségtelen, többszörösen, valószínűleg, intézkedések, meggondolnák, megteremtése, egyértelműen, megerősítést, rengetegszer, politikuskat, kontrollokat, lemaradásunk, folyamatosan, megváltozott, ellenálláson, megmozdulna, jelentetett, találkoztam, köztudatban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.